Minidonitsit

Nämä donitsit tehdään donitsikoneella, joka muistuttaa vohvelirautaa. Uskoisin, että yhtä hyvin voi tehdä uunissa donitsipelillä. Minidonitsit ovat helppoja ja näyttäviä tarjottavia esimerkiksi juhlissa.

Taikina

  • 2dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 200g maustettua tuorejuustoa (kinuski, sitruuna tms)
  • 50 g sulatettua voita
  • 1 kananmuna

Kuorrutus

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1- 1½ tl ruokaöljyä
  • strösseleitä yms

Valmistusohjeet

  • Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljajauhe, suola ja sokeri keskenään.
  • Sulata voi ja anna jäähtyä.
  • Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä haarukalla.
  • Lisää tuorejuusto, voisula ja kananmuna jauhoseokseen. Sekoita vatkaimella, mutta varo liiallista sekoittamista.
  • Lusikoi taikina pursotinpussiin tai muovipussiin, jonka kulma leikataan auki.
  • Pursota taikina donisiraudan koloihin tai donitsipellille.
  • Donitsiraudalla riittää 2-3 minuuttia siihen, että donitsit ovat valmiit. Liiallinen paistaminen tekee niistä kuivia.
  • Mikäli kuorrutat donitsit sokerilla, se tulee tehdä niiden ollessa lämpimiä, jotta sokeri tarttuu paremmin. Suklaakuorrutuksen kanssa kannattaa odottaa, että ovat kunnolla jäähtyneet.
  • Suklaakuorrutusta varten sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää siihen ruokaöljy ja sekoita kunnolla.
  • Kasta donitsit toiselta puolelta suklaseen ja aseta lautaselle. Ripottele päälle koristeet ja anna suklaakuorruteen jähmettyä jääkapissa ennen tarjoilua.
  • Mitä enemmän ruokaöljyä, sitä juoksevampaa ja pehmeämpää suklaakuorrutteesta tulee. Jos on aikomus säilöä donitsit esimerkiksi juhlia varten kerroksittain rasiassa, kannattaa käyttää vähemmän ruokaöljyä kovemman kuorrutteen aikaansaamiseksi (kokemuksen syvä rintaääni 😀 )