Nämä donitsit tehdään donitsikoneella, joka muistuttaa vohvelirautaa. Uskoisin, että yhtä hyvin voi tehdä uunissa donitsipelillä. Minidonitsit ovat helppoja ja näyttäviä tarjottavia esimerkiksi juhlissa.
Taikina
- 2dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 3/4 dl sokeria
- 200g maustettua tuorejuustoa (kinuski, sitruuna tms)
- 50 g sulatettua voita
- 1 kananmuna
Kuorrutus
- 100 g tummaa suklaata
- 1- 1½ tl ruokaöljyä
- strösseleitä yms

Valmistusohjeet
- Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljajauhe, suola ja sokeri keskenään.
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä haarukalla.
- Lisää tuorejuusto, voisula ja kananmuna jauhoseokseen. Sekoita vatkaimella, mutta varo liiallista sekoittamista.
- Lusikoi taikina pursotinpussiin tai muovipussiin, jonka kulma leikataan auki.
- Pursota taikina donisiraudan koloihin tai donitsipellille.
- Donitsiraudalla riittää 2-3 minuuttia siihen, että donitsit ovat valmiit. Liiallinen paistaminen tekee niistä kuivia.
- Mikäli kuorrutat donitsit sokerilla, se tulee tehdä niiden ollessa lämpimiä, jotta sokeri tarttuu paremmin. Suklaakuorrutuksen kanssa kannattaa odottaa, että ovat kunnolla jäähtyneet.
- Suklaakuorrutusta varten sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää siihen ruokaöljy ja sekoita kunnolla.
- Kasta donitsit toiselta puolelta suklaseen ja aseta lautaselle. Ripottele päälle koristeet ja anna suklaakuorruteen jähmettyä jääkapissa ennen tarjoilua.
- Mitä enemmän ruokaöljyä, sitä juoksevampaa ja pehmeämpää suklaakuorrutteesta tulee. Jos on aikomus säilöä donitsit esimerkiksi juhlia varten kerroksittain rasiassa, kannattaa käyttää vähemmän ruokaöljyä kovemman kuorrutteen aikaansaamiseksi (kokemuksen syvä rintaääni 😀 )
